23 lutego 2016

Duszone skrzydełka drobiowe z pieczarkami

Skrzydełka z pieczarkami, bardzo smaczne.
Doskonale smakują z ryżem, ziemniakami i pieczywem.


Składniki:

1,5 kg skrzydełek drobiowych
sól
pieprz
przyprawa złocista do drobiu
masło klarowane
400 gram pieczarek

Opis:

Skrzydełka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Posypać solą, pieprzem i przyprawą, odstawić na 2 godz w chłodne miejsce.
Klarowane masło rozgrzać na patelni i obsmażyć skrzydełka na złoty kolor.
Ułożyć w rondlu,pieczarki umyć i pokroić na ćwiartki, posypać lekko solą
i obsmażyć na maśle klarowanym, aż puszczą wodę.
Wlać całą zawartość patelni do skrzydełek, przykryć pokrywką i dusić na malutkim ogniu, około 25-30 min, aż skrzydełka będą miękkie.

Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz