Sola to przepyszna ryba, zrobiłam ją w chrupiącej panierce.
Smakuje z ziemniaczkami i pieczywem, polecam.
Składniki:
1/2 kg filetów Soli
sól
pieprz
mielone migdały
bułka tarta
2 jajka
cytryna
olej do smażenia
Opis:
Rybę rozmrozić, najlepiej w ciepłej wodzie i odsączyć bardzo dokładnie na sicie.
Posolić, posypać lekko pieprzem i skropić każdy kawałek sokiem z cytryny.
Bułkę tartą wymieszać z mielonymi migdałami, rybę panierować z jednej strony w bułce z migdałami, następnie w roztrzepanym jajku i znów w panierce, teraz z obydwóch stron.
Rozgrzać olej na patelni i smażyć rybę po 3-4 min.z każdej strony, aż się ładnie zrumieni na złoty kolor.Odsączyć na ręczniku papierowym i podawać.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz