Smaczny soczysty schab pieczony, doskonały na kanapki i
do obiadu. Polecam.
Składniki:
1 kg schabu wieprzowego
sól
pieprz
majeranek
1 łyżka musztardy
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy lub oleju
Opis:
Schab umyć wytrzeć papierowym ręcznikiem.
Długą wykałaczką do szaszłyków, nakłuć schab dokładnie po jednej i drugiej stronie, natrzeć solą i pieprzem.
Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z majerankiem, musztardą i olejem,natrzeć dokładnie schab.Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.Zawinąć schab w folię aluminiową lub rękaw do pieczenia.
Piec w 190 st C,60 min,nie dłużej bo schab będzie suchy.Schab wystudzić w foli i dopiero kroić.
Smacznego.
Wspaniały przepis, na pewno taki upiekę.Bardzo dziękuję za przepis. Serdecznie pozdrawiam.Celina
OdpowiedzUsuń