Składniki:
60 dkg piersi z indyka
2 ząbki czosnku
4 ziarna jałowca
1 łyżeczka estragonu
1/2 łyżeczki ostrej papryki
2 łyżki
oliwy z oliwek
pieprz
sól
kilka plasterków suszonych pomidorów
1 duża cebula
1 szklanka bulionu
warzywnego(200 ml)
Opis:
Czosnek zmiażdżyć,wymieszać z solą ,utłuczonym jałowcem,estragonem,papryką solą,pieprzem.dodać oliwę z oliwek.Pierś umyć, wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem,pokroić w kostkę.
Ułożyć w miseczce i zalać bejcą,przewrócić kilka razy,odstawić na 3 godziny do lodówki.
Na rozgrzaną patelnie wyłożyć odsączoną na sitku pierś z indyka,smażyć aż ładnie się zrumieni,pod koniec dodać drobno posiekaną cebulę i drobniutko pokrojone suszone pomidory.
Mięsko podlać bulionem,dusić na małym ogniu około 15 min,doprawić pieprzem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz