29 listopada 2015

Schab pieczony z morelą i śliwką

Pieczony schab z morelą i śliwką.
Bardzo aromatyczny, doskonały na kanapki, polecam.


Składniki:


schab środkowy wieprzowy 1,20 kg
sól
pieprz
majeranek
czosnek granulowany
suszone morele
suszone śliwki

Opis:

Schab umyć i posolić,posypać pieprzem, natrzeć czosnkiem granulowanym i majerankiem, odstawić na 40 min w chłodne miejsce. Po tym czasie, zrobić cienkim długim nożem dziurę przez całą długość schabu, umyć morele i śliwki w gorącej wodzie, osuszyć. Nadziewać schab morelami i śliwkami , wpychając głęboko aż zapełnimy cały schab. Włożyć do rękawa do pieczenia, spiąć mocno boki. Piec w 180 st c około 60 min.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz