27 września 2015

Babeczki z kremem mascarpone

Babeczki z kemem mascarpone, naszpikowane borówką amerykańską.
Polałam je dla aromatu, miodem z sokiem z cytryny.


Składniki:

Ciasto na babeczki:
1,5 szklanki mąki
1/4 szklanki cukru
1/2 kostki margaryny Kasi
1 mały cukier waniliowy
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
3 żółtka
Krem mascarpone:
25 dkg serka mascarpone
8-10 dkg jogurtu Bakoma(musi być bardzo gęsty)
2 łyżki cukru pudru(można dać jedną,jak lubimy mniej słodkie)
kilka kropli soku z cytryny
25 dkg borówki amerykańskiej

Opis:

Z podanych składników zagnieść ciasto,schłodzić w lodówce 30 min.
Foremki do babeczek wysmarować masłem,wyłożyć cienko ciastem,piec w 180°C około 20 min (w zależności od piekarnika)
Jogurt utrzeć z cukrem pudrem,dodawać po trochy serka.dalej ucierać,na końcu dodać kilka kropli cytryny,schłodzić w lodówce.
Wkładać po trochu kremu do szprycy,wyciskać krem na babeczki.
Udekorować dużą ilością borówki amerykańskiej.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz