Smaczny delikatny niskokaloryczny omlet. Taki omlet, zjedzą nawet, wasze małe niejadki.
Zrobiłam próbę na wybrednym maluchu kuzynki, jadł, aż mu się
uszy trzęsły, polecam.:)
2 duże jajka
1 pomidor
szczypiorek
pieprz
sól
odrobinka oleju, lub masła
łyżeczka mleka
Opis:
Jajka rozbić , doprawić solą i pieprzem dodać pokrojonego pomidora.
Wlać na rozgrzaną patelnię, z odrobiną tłuszczu.
Smażyć na małym ogniu, podważając boki , tak żeby pod spód, spływały jajka.przykryć omlet pokrywka i jeszcze chwilę podsmażać , żeby omlet doszedł.
Zdjął pokrywkę zsunąć omlet na talerz , składając na pół, posypać posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz