22 września 2015

Spaghetti z krewetkami i papryczką chilli

Kiedyś zarzekałam się, że nie zjem krewetek, ale jak spróbowałam,
to się w nich zakochałam:)Najlepsze są z czosnkiem, posiekaną pietruszką.
Krótko smażone  na oliwie, pycha, do tego bagietka i uczta gotowa.
Jednak podane z makaronem, też są pyszne, polecam:)



Składniki:

250 gram krewetek tygrysich
3 ząbki czosnku
6 łyżek oliwy z oliwek
400 gram makaronu spaghetti
1 papryczka chilli
1 łyżeczka posiekanej kolendry
1 łyżeczka startego parmezanu

Opis:

Oliwę rozgrzać na patelni, dodać krewetki i smażyć po 1 minucie po każdej stronie aż nabiorą ładnego różowego koloru.Dodać pokrojona drobniutko papryczkę chilli i posiekany czosnek, chwilkę przesmażyć.
Następnie dodać ugotowany makaron al dente i drobniutko pokrojona kolendrę i parmezan wszystko razem delikatnie wymieszać.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz