Kiedyś zarzekałam się, że nie zjem krewetek, ale jak spróbowałam,
to się w nich zakochałam:)Najlepsze są z czosnkiem, posiekaną pietruszką.
Krótko smażone na oliwie, pycha, do tego bagietka i uczta gotowa.
Jednak podane z makaronem, też są pyszne, polecam:)
Składniki:
3 ząbki czosnku
6 łyżek oliwy z oliwek
400 gram makaronu spaghetti
1 papryczka chilli
1 łyżeczka posiekanej kolendry
1 łyżeczka startego parmezanu
Opis:
Oliwę rozgrzać na patelni, dodać krewetki i smażyć po 1 minucie po każdej stronie aż nabiorą ładnego różowego koloru.Dodać pokrojona drobniutko papryczkę chilli i posiekany czosnek, chwilkę przesmażyć.
Następnie dodać ugotowany makaron al dente i drobniutko pokrojona kolendrę i parmezan wszystko razem delikatnie wymieszać.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz