29 września 2015

Conchiglioni faszerowane pastami serowymi

Makaron Conchiglioni, nadziany pastami serowymi,
doskonały na przekąskę.


Składniki:

500 gram makaronu conchiglioni
Pasta serowa biała:
10 dkg twarogu, półtłustego mielonego
sól
pieprz
3 łyżki posiekanego szczypiorku
Pasta z koncentratem pomidorowym:
10 dkg twarogu półtłustego mielonego
papryka mielona ostra lub słodka
sól
pieprz
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego

Pasta z curry:
10 dkg twarogu półtłustego mielonego
2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
1 płaska łyżeczka curry
ewentualnie sól do smaku

Opis:

Ugotować makaron al dente, w osolonej wodzie, przelać zimną wodą, dokładnie odcedzić.
Naczynie do którego będziemy układać Conchiglioni, wyłożyć cienką folią spożywczą.
Nadziewać muszle pastami serowymi, układać ścisło obok siebie.

Wykonanie past:
Wszystkie składniki
sera, podane w składnikach, dokładnie razem wymieszać.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz