21 września 2015

Krokiety z grzybami i kapustą w migdałowej panierce




Ciasto naleśnikowe:
2,5 szklanki mąki
2 szklanki mleka
1 szklanka wody mineralnej gazowanej
szczypta soli
Farsz na krokiety:
1 kg ugotowanej kiszonej kapusty
1,5 szklanki suszonych grzybów
1 duża cebula
1/4 szklanki oleju
sól
pieprz
Panierka:
140 gram płatków migdałowych
3 łyżki mleka
2 jajka
2 łyżki masła


Wszystkie składniki na naleśniki włożyć do wysokiego naczynia, i zmiksować, usmażyć cienkie naleśniki( uwaga nie należy ich spiec)
Ugotowaną kapustę dobrze wycisnąć i posiekać nożem, dodać przesmażoną na oleju drobno cebulę.(wlać do kapusty razem z olejem) Ugotowane i zmielone przez maszynkę suszone grzyby, doprawić solą i pieprzem , dokładnie wymieszać.
Układać farsz na środku naleśników zwijać najpierw boki , potem przód, panierować w roztrzepanym jajku wymieszanym z mlekiem i płatkach migdałowych.
Smażyć na oleju wymieszanym z masłem roślinnym , na małym ogniu (uważając żeby płatki się nie spaliły.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz