Faszerowana papryka mięsem i ryżem, to jedna z moich, ulubionych potraw.
Nadziałam mięsem drobiowym, żeby była mniej kaloryczna. Ubrałam ją w czapeczkę z sera. Polecam.
Składniki:
Farsz do papryki.
500 gram mielonego mięsa z indyka
2 szklanki ugotowanego ryżu
1 starta cebula
1 białko jajka
sól, pieprz
ser żółty
Opis:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wyrobić masę.
Umyte papryki przeciąć na pół, wzdłuż,oczyścić z nasion i nadziać farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać startym , żółtym serem.Zalać sosem pomidorowym. Piec w 190 st C około 50 min.
Sos pomidorowy;
1 litr soku pomidorowego 100%, lekko posolić, doprawić, pieprzem ,majerankiem, granulowanym czosnkiem i oregano.Dokładnie wymieszać.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz