21 września 2015

Bruschetta z boczkiem i orzechami





Składniki:

20 dag chudego wędzonego boczku
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
1 łyżka tymianku
sól, pieprz
1 długa bagietka

Opis:

Bagietkę pokroić w kawałki i opiec na termoobiegu w 220 st C około 5 min.Boczek pokroić w paseczki, zesmażyć na teflonowej patelni.Wyjąć na talerzyk, na tłuszczyk po boczku wrzucić na 1 minutę posiekane orzechy.
Oliwę z oliwek wymieszać z tymiankiem i pieprzem , dodać boczek i orzechy wymieszać i ułożyć na opieczonej bagietce.(ewentualnie posolić)
Bardzo smaczna,syta i łatwa przekąska, smakuje wyśmienicie z sosem czosnkowym.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz