21 września 2015

Indycze roladki z szynką i śliwkami na jajecznym omleciku



Przepis:


60 dkg piersi z indyka
6 plasterków szynki z indyka(najlepiej konserwowej)
18 śliwek kalifornijskich
sól
pieprz
5 łyżek oliwy z oliwek
1/4 kostki masła
olej
3 jajka
2 łyżki mleka
2 łyżki mąki
2 ząbki czosnku

Opis:

Pierś pokroić na 6 kawałków jak na kotlety schabowe,delikatnie rozbić.Dodać zmiażdżone ząbki czosnku, posolić, posypać pieprzem , polać oliwą z oliwek i dokładnie wymieszać.

Odstawić w chłodne miejsce na 30 min, delikatnie wytrzeć ręcznikiem papierowym , rozłożyć na desce i na każdy kawałek ułożyć po plasterku szynki konserwowej i po 3 śliwki.Zwinąć roladki i spiąć wykałaczkami.

Masło i olej rozgrzać na patelni, ułożyć roladki i obsmażyć na złoty kolor kilka razy przekręcając żeby się dopiekły.
Zmniejszyć ogień, podlać kilkoma łyżkami wody , przykryć pokrywka i dusić około 10 min na małym ogniu.

Rozbić jajka , dodać odrobinę soli, pieprzu , mleko i mąkę i dokładnie roztrzepać rózgą, usmażyć cienki omlet.
Ułożyć na półmisku , na to ułożyć gotowe rolady.

Smacznego.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz