21 września 2015

Ciasteczka orzechowe




Składniki;

2 szklanki mąki tortowej
1 łyżeczka sody oczyszczonej
3 jajka
3/4 szklanki masła orzechowego
2 łyżki zmielonych orzechów
3/4 szklanki brązowego cukru trzcinowego
5 gram masła
1 cukier waniliowy

Opis;

Masło orzechowe , masło i cukier trzcinowy utrzeć na puszysta masę Dodawać jajka, na przemian z mąką wymieszana z sodą i cukrem waniliowym.Na końcu dodać zmielone orzechy, wszystko dokładnie wymieszać .
Blachę wsadową do piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i nakładać łyżką ciasteczka( najlepiej to robić łyżką do lodów) w odstępach około 2,5 -3 cm.
Piec w 180 st około 15 min.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz