21 września 2015

Ciasteczka francuskie szybkie jak błyskawica



Ciasteczka są szybkie i bardzo smaczne.
Nie miałam nic do herbaty,gdy wpadli do mnie znajomi, w ciągu kilku minut,
ciasteczka były gotowe.
Chcecie zaskoczyć znajomych ,to je zróbcie koniecznie.
Ale jest jeden warunek, musicie mieć w lodówce, gotowe ciasto  francuskie:)





Składniki:

2 opakowania ciasta francuskiego
200 gram twarożku waniliowego
1 puszka brzoskwiń
1 jajko
cukier puder

Opis:

Ciasto francuskie dokładnie schłodzić, rozwinąć i pokroić radełkiem na kwadraty i prostokąty.
Na środek prostokąta położyć po 1 łyżeczce twarożku waniliowego, złożyć i dokładnie docisnąć.Na kwadrat ułożyć po 1 połówce brzoskwini dobrze odsączonej i wytartej papierowym ręcznikiem kuchennym.
Posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w 200st C z termoobiegiem, około 10-15 min, aż ciasteczka się ładnie ze złocą. Upieczone ciastka, posypać cukrem pudrem.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz