21 września 2015

Jajka faszerowane podsmażane


Gdy tylko zbliża się Wielkanoc, szukamy najlepszych przepisów na jajka faszerowane.
Możemy je nadziać łososiem, warzywami, serem białym.
Ja polecam jajka faszerowane grzybami, wspaniały smak, daje im podsmażenie na patelni.Polecam.



Składniki:

6 dużych pieczarek
5 suszonych podgrzybków
1 mała cebulka
10 jajek
sól
pieprz
posiekany szczypiorek
masło roślinne do smażenia
bułka tarta

Opis:

Suszone podgrzybki zalać wrzątkiem, odstawić na 10 min, po tym czasie na małym ogniu 10 - 15 min, drobno pokroić.
Ugotować jajka na twardo obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka.
Cebulę pokroić w kosteczkę, zeszklić na maśle roślinnym. Pieczarki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Podsmażyć 10 min razem z ugotowanymi podgrzybkami.
Żółtka posiekać, dodać do farszu, doprawić solą i pieprzem.
Nadziewać połówki jajek farszem, posypać bułką tartą i obsmażyć na chrupiąco na maśle roślinnym.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz