1 października 2015

Pieczony pstrąg w sosie chrzanowo - brzoskwiniowym

Połączenie ryby ze słodką brzoskwinią, wydawało mi się trochę niedorzeczne.
Dodałam trochę chrzanu i  wyszło  smaczne i ciekawe danie.



Składniki:

2 wypatroszone pstrągi
sól, pieprz
3 połówki brzoskwiń z kompotu lub syropu
3 łyżki kompotu lub syropu
2 łyżki chrzanu ze słoika
przyprawa do ryb
sok z cytryny

Opis:

Pstrągi umyć , dokładnie wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem, posolić. skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawą do ryby, odstawić na 30 min do lodówki.
Po tym czasie zawinąć w folię aluminiową i piec w 180 st C około 15-20 min.Upieczoną rybę polać sosem chrzanowo-brzoskwiniowym i zapiekać bez przykrycia na termoobiegu około 7-8 min.

Wykonanie sosu:

Brzoskwinie pokroić na drobne kawałki, dodać chrzan i syrop lub kompot, doprawić lekko pieprzem.Wszystko dokładnie wymieszać .

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz