Połączenie ryby ze słodką brzoskwinią, wydawało mi się trochę niedorzeczne.
Dodałam trochę chrzanu i wyszło smaczne i ciekawe danie.
Składniki:
sól, pieprz
3 połówki brzoskwiń z kompotu lub syropu
3 łyżki kompotu lub syropu
2 łyżki chrzanu ze słoika
przyprawa do ryb
sok z cytryny
Opis:
Pstrągi umyć , dokładnie wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem, posolić. skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawą do ryby, odstawić na 30 min do lodówki.
Po tym czasie zawinąć w folię aluminiową i piec w 180 st C około 15-20 min.Upieczoną rybę polać sosem chrzanowo-brzoskwiniowym i zapiekać bez przykrycia na termoobiegu około 7-8 min.
Wykonanie sosu:
Brzoskwinie pokroić na drobne kawałki, dodać chrzan i syrop lub kompot, doprawić lekko pieprzem.Wszystko dokładnie wymieszać .
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz