Szybkie i bardzo smaczne babeczki z jabłkiem.
Doskonałe do kawy i herbaty.
Składniki:
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
otarta skórka z cytryny
1/4 szklanki cukru
1 szklanka mleka
1 duże jajko
1/2 szklanki oleju
szczypta soli
1 duże jabłko
Lukier
1 szklanka cukru pudru
1 łyżeczka gorącej wody
sok z cytryny do smaku.
Dokładnie wymieszać i polać chłodne babeczki, wystawić w chłodne miejsce, aż babeczki zastygną.
Opis:
Suche składniki wymieszać z mokrymi i wyrobić mikserem 5 min.Pod koniec dodać startą skórkę z cytryny(Wcześniej wyparzoną w gorącej wodzie)
Na dno foremek kroić po kawałku jabłka, wkładać łyżką ciasto, do 3/4 wysokości.
Piec w 180 st.C około 15-20 min.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz