15 października 2015

Kotlety w panierce jajeczno - cebulowej

Uwielbiam kotlety schabowe, do tego ziemniaczki, surówkę i obiad gotowy.
Ale powiem szczerze, że już mi się znudziła, tradycyjna panierka.
Dlatego trochę ją zmodyfikowałam, polecam.



Składniki:

6 kotletów schabowych bez kości
sól
pieprz
3 jajka
2 średnie cebule
papryka słodka lub ostra mielona
mąka ziemniaczana do panierki
olej do smażenia

Opis:

Kotlety rozbić w miarę cienko, posolić, posypać pieprzem i papryką. Jajka rozbić, dodać drobniutko pokrojoną w kosteczkę cebulę, wszystko dokładnie wymieszać.
Panierować kotlety w mące ziemniaczanej, następnie w jajku z cebulą.(na wierzch kotleta polać jeszcze trochę jajka z cebulą. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu, przekrecając 2 razy na każdą stronę.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz