16 października 2015

Pierś z kurczaka w panierce kukurydziano - migdałowej

Chrupiący i bardzo smaczny kotlecik, doskonały na szybki obiad.
Podawać z ziemniakami lub ryżem.




Składniki:

1 pierś z kurczaka duża
sól
pieprz
płatki kukurydziane corn flakes
4 łyżki mielonych migdałów
2 jajka
mąka do panierki
1 łyżka masła klarowanego
olej do smażenia

Opis:

Pierś z kurczaka umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem, pokroić na porcję,delikatnie rozbić.Każdy kotlet posolić, posypać pieprzem, obtoczyć w mące i jajku. Następnie w panierce z płatków kukurydzianych,wymieszanych z mielonymi migdałami. Wlać olej na patelnie, dodać masło klarowane.Smażyć piersi na rozgrzanym tłuszczu,  na złoty kolor dwukrotnie przewracając, żeby się dobrze dopiekły.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz