Szybkie i smaczne kajzerki, zapiekane ze schabem.
Wymyśliłam ten przepis, po uroczystości rodzinnej,
zostało mi wtedy schabu pieczonego, polecam.
Składniki:
2 kajzerki
8 plasterków pieczonego schabu środkowego
8 łyżek tartego sera żółtego
8 talarków cebuli dymki
2 pomarańczowe pomidory lub czerwone
kolorowa papryka
sól
pieprz
tymianek
Opis:
Kajzerki przekroić na pół, ułożyć na każdą połówkę po 2 plasterki schabu pieczonego. Na to, po 2 plastry cebulki i pomidora, kilka kawałków papryki, posolić i posypać pieprzem.
Na końcu posypać serem, 2 łyżki na każdą połówkę i tymiankiem.
Zapiekać około 8 min w 180 st C, aż ser się rozleje.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz