20 października 2015

Roladki wieprzowe z parówką w otoczce z musztardy

Bardzo smaczne roladki wieprzowe,
faszerowane odtłuszczonymi parówkami.
Doskonałe, jako danie obiadowe, polecam.


Składniki:

1,20 łopatki wieprzowej
2 cebule
2 jajka
3/4 szklanki bułki tartej
1/2 szklanki wody
sól
pieprz
8 parówek odtłuszczonych
musztarda stołowa
bułka tarta do panierki
Tłuszcz do smażenia

Opis:

Łopatkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, zmielić przez maszynkę,  razem z cebulką.
Dodać bułkę tartą, jajka, pieprz, sól i wodę, dokładnie wyrobić.
Jeżeli mamy długie parówki, to kroimy je  na pół. Nabieramy odpowiednią ilość mięsa, kładziemy na desce I smarujemy musztardą wkładamy parówkę. zwijamy ,panierujemy w bułce i smażymy na tłuszczu,delikatnie przekręcać na patelni.
Wykładamy na talerz, gdy wszystko usmażymy,wkładamy do rondla, podlewamy odrobiną wody. Przykrywamy przykrywką i parujemy na malutkim ogniu 10 min.

Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz