Bardzo smaczne roladki wieprzowe,
faszerowane odtłuszczonymi parówkami.
Doskonałe, jako danie obiadowe, polecam.
Składniki:
1,20 łopatki wieprzowej
2 cebule
2 jajka
3/4 szklanki bułki tartej
1/2 szklanki wody
sól
pieprz
8 parówek odtłuszczonych
musztarda stołowa
bułka tarta do panierki
Tłuszcz do smażenia
Opis:
Łopatkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, zmielić przez maszynkę, razem z cebulką.
Dodać bułkę tartą, jajka, pieprz, sól i wodę, dokładnie wyrobić.
Jeżeli mamy długie parówki, to kroimy je na pół. Nabieramy odpowiednią ilość mięsa, kładziemy na desce I smarujemy musztardą wkładamy parówkę. zwijamy ,panierujemy w bułce i smażymy na tłuszczu,delikatnie przekręcać na patelni.
Wykładamy na talerz, gdy wszystko usmażymy,wkładamy do rondla, podlewamy odrobiną wody. Przykrywamy przykrywką i parujemy na malutkim ogniu 10 min.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz