Wczoraj gotowałam rosół z indyka, zostało mięska, więc zrobiłam, dietetyczną
galaretkę.Możemy zrobić galaretkę z kurczaka, dodać do niej groszek konserwowy lub kukurydzę, polecam.
Składniki:
Mięso z indyka
1 litr rosołu
sól
pieprz
sok z cytryny
1 opakowanie żelatyny na 1 litr płynu
marchewka z rosołu
posiekana natka pietruszki
Opis:
Na dno kubeczków lub miseczek, wsypać posiekaną natkę pietruszki.
Ułożyć pokrojoną marchewkę, następnie rozdrobnione kawałki mięsa z rosołu.
Do wrzącego rosołu, wsypać suchą żelatynę i dokładnie rozpuścić,mieszając łyżką.
Doprawić solą,pieprzem i sokiem z cytryny do smaku.
Przecedzić wywar przez gęste sitko i zalać galaretki.
Odstawić w chłodne miejsce, do zastygnięcia.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz