15 października 2015

Galaretka z indyka

Wczoraj gotowałam rosół z indyka, zostało mięska, więc zrobiłam, dietetyczną 
galaretkę.Możemy zrobić galaretkę z kurczaka, dodać do niej groszek konserwowy lub kukurydzę, polecam.


Składniki:

Mięso z indyka
1 litr rosołu
sól
pieprz
sok z cytryny
1 opakowanie żelatyny na 1 litr płynu
marchewka z rosołu
posiekana natka pietruszki

Opis:

Na dno kubeczków lub miseczek, wsypać posiekaną natkę pietruszki.
Ułożyć pokrojoną marchewkę, następnie rozdrobnione kawałki mięsa z rosołu.
Do wrzącego rosołu, wsypać suchą  żelatynę i dokładnie rozpuścić,mieszając łyżką.
Doprawić solą,pieprzem i sokiem z cytryny do smaku.
Przecedzić wywar przez gęste sitko i zalać galaretki.
Odstawić w chłodne miejsce, do zastygnięcia.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz