27 października 2015

Paszteciki z nadzieniem z pasztetowej

Doskonałe i bardzo szybkie, paszteciki.
Podawać z czystym, czerwonym barszczykiem.


Składniki:

40 dkg pasztetowej (w prawdziwym flaku)
1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
1 cebula
pieprz ziołowy
sól
1 łyżeczka oleju
1 jajko+jajko do posmarowania pasztecików
kminek do posypania lub mak

Opis:

Zeszkloną cebulkę na oleju, jajko, odrobinkę soli (jeżeli pasztetowa jest słona,nie dajemy)wyrobić widelcem farsz.
Ciasto francuskie rozmrozić, lekko rozwałkować, układać farsz,przez całą długość ciasta.Zrobić zakładkę i odciąć nożem,
docisnąć palcami.
Pociąć na kawałki, posmarować rozbełtanym jajkiem, posypać kminkiem .

Piec w 200-220 o C. około 15-20 min.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz