15 października 2015

Mrugające jajka na roszponkowej łące

Jajka są źródłem pełnowartościowego białka.
Dietetycy polecają je w ramach odchudzania, jedni polecają, drudzy ostrzegają, że jajka zawierają dużo cholesterolu. Ja jednak uważam, że wszystko jest dla ludzi, ale z umiarem.
Polecam jajeczka z mojego przepisu.



Składniki:

10 jajek
roszponka około 10 dag

Do dekoracji:
majonez
rzodkiewka
oliwki czarne
jarmuż lub natka pietruszki
1 łyżka oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
sok z cytryny

Opis:

Roszponkę umyć, wyłożyć na półmisek, skropić oliwą z oliwek, wymieszaną z zmiażdżonym czosnkiem i sokiem z cytryny. Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół, ułożyć na łące z roszponki, udekorować majonezem, pokrojonymi oliwkami, plasterkami rzodkiewki i zieleniną.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz