Smaczne, drobiowe kotleciki mielone.
Delikatne w smaku i dietetyczne, podawać z ziemniaczkami, kaszą i ulubioną surówką, polecam.
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
1 jajko
3 łyżki bułki tartej
sól
pieprz
1/2 szklanki wody
1 średnia cebula
1 ząbek czosnku
tłuszcz do smażenia
Opis:
Pierś zmielić przez maszynkę, razem z czosnkiem i cebulą.
Dodać wszystkie pozostałe składniki, razem z wodą.
Wyrobić masę mięsną.
Formować kotleciki, maczając ręce w wodzie, smażyć kotleciki na rozgrzanym tłuszczu, przewracając 2 razy na obie strony.
Można kotleciki panierować w bułce tartej i dopiero smażyć.
Smacznego.
Nigdy nie robiłam takich kotlecików(mielonych) z piersi kurczaka, ale tym razem koniecznie muszę zrobić. Czy można je zamrozić?.Pozdrawiam Celina
OdpowiedzUsuń