22 października 2015

Crostini z szynką i pomidorami

Chrupiąca przekąska z szynką i pomidorami,
polecam.




Składniki:

2 twarde pomidory
4-5 plasterków szynki
1 ząbek czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka suszonej bazylii lub świeżej
sól
pieprz
1 łyżeczka octu balsamicznego
bagietka (może być też długa bułka)

Opis:

Szynkę pokroić w kosteczkę, podsmażyć na łyżce oliwy z oliwek. Dodać umytego pokrojonego w kostkę pomidora,oraz zmiażdżony czosnek, podsmażyć wszystko 2 minuty.
Wszystko doprawić solą, pieprzem, bazylią i octem balsamicznym,wystudzić.
Pokroić bagietkę lub bułkę na kromeczki, zapiec w 250 st C z termoobiegiem około 3-4 min lub w tosterze.
Na chłodne zapieczone kromki,ułożyć farsz.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz