5 października 2015

Skrzydełka faszerowane a la żabie udka

Smaczne skrzydełka do obiadu.
Ładnie wyglądają i świetnie smakują.



Składniki:

12 skrzydełek
15 dkg wątróbki drobiowej
1/2 szt piersi z kurczaka
1 mały pęczek natki z pietruszki
sól
pieprz
1 łyżeczka czubata masła
szczypta cukru
2 łyżki masła
1 małe jajko

Opis:

Pierś z kurczaka umyć,skręcić przez maszynkę razem z natką i wątróbką,dodać sól,pieprz,szczyptę cukru,bułkę tartą i jajko.Wszystko dokładnie wyrobić,ze skrzydełek wyłamać najgrubszą kość,nadziać łyżeczką skrzydełka.posolić.(gdy zostanie nam farszu,można usmażyć kotleciki lub zamrozić,do następnych skrzydełek)

Masło roślinne rozgrzać na patelni,obsmażyć skrzydełka na złoty kolor,przełożyć do rondla,ułożyć jedno na drugim,podlać 1/4 szklanki wody,dusić na małym ogniu około 15-20 min.

Podawać z ryżem chlebem,lub ziemniakami.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz