5 października 2015

Udziec z indyka w miodowej skorupce

Smakowity udziec z indyka w miodowej skorupce.
Świetnie smakuje ze świeżym chlebem , chrzanem lub ćwikłą.




Składniki:

Udziec z indyka 1,5 kg
przyprawa do drobiu
majeranek
miód prawdziwy
ostra papryka
sól
pieprz
masło śmietankowe 125 gram

Opis:

Udziec umyć , osuszyć papierowym ręcznikiem, posolić , posypać przyprawą do drobiu.Natrzeć majerankiem i ostrą papryką, odstawić na 40 min w chłodne miejsce.Naczynie do zapiekania wysmarować olejem, ułożyć udziec , piec w 170 st C z termoobiegiem 40 min, po tym czasie, masło lekko rozpuścić, wlać miód, wymieszać , polać udziec po całości.Piec aż mięso będzie miękkie , sprawdzając długą wykałaczką.

Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz